sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ruokaviikko

Mitä meillä on syöty tällä viikolla arkena?


Meillä pyritään käymään kaupassa kaksi-kolme kertaa viikossa. Suunnittelen viikon ruokalistan valmiiksi, jonka pohjalta kirjoitan kauppalistan. Sitähän sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja muuten allekirjoitan! Kun ajatustyön hoitaa pois alta yhtenä päivänä, ei tarvitse stressata ruoka-asioista kertaakaan viikon aikana. Tähän on täytynyt opetella. Ennen kuin Anton alkoi syömään meidän kanssa samaa ruokaa, käytiin kaupassa joka ikinen päivä. Hakemassa yhden päivän ruoka-aineet. Ja mun omat ruokailut olikin sitten ihan retuperällä. Onneksi nyt tulee itsekin syötyä säännöllisin väliajoin, kun syön aina Antonin kanssa samaan aikaan.

Myös rahaa säästyy, kun käy harvemmin kaupassa ja ostaa isomman satsin kerralla. Ei tuu sitten ostettua niin paljon kaikkea ylimääräistä. Meillä on tässä kaksi isoa kauppaa ihan kävelymatkan päässä, Prisma ja Citymarket. Käydään vaihdellen fiilispohjalta molemmissa. Taloudellisesti olisi varmaan järkevämpää keskittää kaikki ruokaostokset yhteen ketjuun. Mutta kun, Prismassa on edullisempaa ja paremmat bonukset, Citymarketissa taas parempi valikoima (ruokatuotteissa) ja mukavampi asioida. Cittarissa on myöskin välillä hyviä tarjouksia, ainakin vaipoista. Tänään valittiin Citymarket kun kaksi pakettia vaippoja sai 16 eurolla.

Arjessa teen melko nopeita ja simppeleitä ruokia isomman satsin, joista riittää meille parille ruokailulle ja Tonille töihin evääksi. Pyrin myös tekemään kerran viikossa kasvisruokaa (tietenkään juuri tällä viikolla ei tuo aikomus toteutunut). Tällä viikolla meidän lautasilta löytyi:

- Makaronilaatikkoa
- Riisiä & pakasteseitiä uunikalana
- Keittoa
- Perunamuusia & possua
- Makaronia & kanakastiketta
- Kinkkukiusausta

Aamuisin ja iltaisin Anton syö melkein poikkeuksetta puuroa, me vanhemmat yleensä leipää ja mysliä. Välipalalla usein leipää tai riisipiirakkaa, hedelmiä ja jogurttia (Arlan Luonto+ on meidän koko perheen lemppari). Naposteltavana meillä kulkee mukana usein pieni rasia rusinoita tai sellaisia mustikan makuisia naperonaksuja.

Loppuun vielä pieni keittokirjasuositus, joka on pelastanut meidät monelta "mitä tänään syötäisiin?" pulmalta. Nimittäin hellapoliisin 365 - koko vuoden keittokirja, joka sisältää simppeleitä ja nopeita kotiruokareseptejä moneen makuun.


Oletteko te keskittäneet ruokaostokset yhteen ketjuun? Ostatteko isomman satsin kerralla ruokaa vai haette pitkin viikkoa tarpeita kaupasta?


Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!