maanantai 1. elokuuta 2016

Kesällä luettua

Mä oon aina tykännyt lukea kirjoja. Tosin nykyään luen kirjoja kausittain. Välillä en pitkään aikaan mitään ja taas toisinaan ahmin monta kirjaa pienen ajan sisällä. Tässä kesän aikana olen lukenut pari kirjaa ja päätin tulla vinkkaamaan niistä teillekin, jos siellä ruudun toisella puolella olisi vaikka muitakin lukutoukkia.


Cecelia Ahern - Kuinka rakastutaan

"Christine Rosen elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Hän on juuri jättänyt aviomiehensä tajuttuaan, että ei ole enää onnellinen, eikä urakaan etene toivotulla tavalla. Christine etsii elämäntapa-oppaista neuvoja asiaan kuin asiaan, mutta huomaa yhtäkkiä olevansa tilanteessa, jossa vastaukset täytyy löytää aivan toisaalta. Christine onnistuu puhumaan ventovieraan Adamin alas sillalta, jolla tämä seisoi valmiina hyppäämään. Hänellä on nyt kaksi viikkoa aikaa saada Adam jälleen rakastumaan omaan elämäänsä.
Uhkarohkea sopimus pakottaa myös Christinen ottamaan vastuun omista päätöksistään kirjoihin turvautumisen sijaan. Kun Christine yrittää vakuuttaa Adamin elämän mielekkyydestä, hän ei ole enää varma, kumpi oikeastaan on pelastamassa kumpaa."

Pauliina Rauhala - Taivaslaulu

" Taivaslaulu kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin tarinan. Heti kun käsi löytää käden, he näkevät mielessään viiden litran riisipuurokattilan ja pirtinpöydän alta vilkkuvat seitsemänkymmentä varvasta.
9 vuotta ja 4 lasta myöhemmin, Vilja katselee, kun Otso-poika tanssii valkoiset kiharat hulmuten, ja yrittää muistaa, mikä oli se hetki, kun hänen kehostaan hävisi rytmi. Seuroissa naiset katsovat ensin vatsaan ja sitten silmiin. Saarnassa nainen kuvataan lintuemona, joka ei pääse pesän uumenista. Sitten tulee päivä, jolloin Aleksi ja Vilja istuvat käsi kädessä äitiyspolilla ja kaikki muuttuu lopullisesti."

Mä tykkäsin molemmista kirjoista ja jos on uutta lukemista vailla, niin näitä voin kyllä lämpimästi suositella! Nämä kirjat ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta kumpikin omalla tavallaan lukemisen arvoinen.

Myös Anton rakastaa lukemista ja kirjojen katselemista. Se on yksi herran lempipuuhista. Me käydäänkin tasaisin väliajoin kirjastossa lainaamassa pinkka uusia kirjoja tilalle ja palauttamassa lainassa olleet. Kirjastossa kun on hyllytolkulla mielenkiintoisia lasten(kin)kirjoja.


Tämän hetken parhaita iltasatukirjoja ovat nämä Tilda ja ystävät -kirjat. Sopivan vähän tekstiä ja hyvät kuvat pitävät taaperon mielenkiinnon yllä koko kirjan ajan. Tykkäättekö te käydä kirjastossa?

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!