torstai 7. tammikuuta 2016

Vauvavuoden tarpeelliset tarvikkeet

Ajattelin laittaa ylös, mitkä ovat olleet meidän vauvavuoden tarpeelliset tavarat. Mitä hankintoja kannatti tehdä.

Hoitopöytä

Mulle oli selvää jo raskausaikana, että haluan hoitopöydän virkaa toimittamaan antiikkisen vinokansilipaston. Pelkkä hoitopöytä olisi ollut ehkä vähän turha ostos, koska olisi jäänyt sen puolen vuoden jälkeen tarpeettomaksi. Mutta tämä versio hoitopöydästä on ikuinen, koska toimittaa normaalin lipaston virkaa nykyään. Rakastan järjestystä ja mielestäni helpottaa arkea kummasti, kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Noissa laatikoissa on Antonin vaatteet (vielä). Muuton jälkeen niissä on leluja, kun Anton saa omat vaatekaapit. Tason päällä sitten sen ensimmäisen puoli vuotta oli vaipat, vaipparoskis, hoitoalusta, rasvat, harsot, supot... Oikeastaan kaikki hoitoon tarvittavat asiat.
Nyt edellä mainitut (vaipparoskista ja hoitoalustaa lukuunottamatta) kätkeytyy tuon kannen taakse.

Kantoreppu

Kantoreppu toivottiin ristiäislahjaksi. En hankkinut raskausaikana, kun mietitytti silloin vähän tulisiko moiselle käyttöä. Mutta kyllähän se on ollut tarpeellinen. Anton ei ole viihtynyt vaunuissa hereillä ollessaan, tällöin kantoreppu on ollut jos jonkin kävelylenkin pelastus. Ja oi tarvitseeko edes mainita, kuinka ihana tämä onkaan jossain kirpputorilla tai kauppakeskuksessa, kun vaunuilla ei pääsisi eteen eikä taa. Meillä on Stokken MyCarrier Cool -kantoreppu, eikä kyllä löydy mitään moitittavaa. No, paitsi ehkä sen hinta.

Imetystyyny

Toni kävi tämän ostamassa samana päivänä, kun kotiuduttiin sairaalasta. Oli sen hyvän imetysasennon löytäminen ilman tätä aivan mahdotonta. Tai no löysi sen hyvän asennon makuullaan, mutta jostain syystä sitä ei 24/7 huvittanut maata pelkästään sängyssä (koska Antonhan söi alussa sen 24/7, tai ainakin tuntui siltä). Toiset pärjää ihan tavallisten tyynyjenkin kanssa. En vaan itse saanut mukavaa asentoa niiden kanssa. Meillä on doomoon imetystyyny, ostettu baby stylesta.

Tämä kuva on lainattu netistä. Mutta siis meillä on täysin kuvanmukainen.
Yhdistelmävaunut

Vaunut on meillä kovalla käytöllä. Niitä tarvitaan ihan joka päivä. Anton nukkuu päivän yhdet päikkärit vaunuissa ja äiti saa vähän liikuntaa siinä samalla. Vaunuina meillä on Brion smilet. Ihan kelvot perusvaunut minun mielestäni. Ainoo harmitus näissä on ollut, että vaunukopan tuo ruskea kangas on päästänyt väriä ja värjännyt tota valkoista sisävuorta kellertäväksi.

Pinnasänky

Ensimmäiset 3-4 kuukautta meillä nukuttiin perhepedissä. Pääsinhän itse paljon helpommalla yösyötöt, kun tissi vaan suuhun ja jatkoin omia unia. Kuitenkin ensimmäisten kuukausien jälkeen yösyötöt väheni ja päätettiin siirtää poitsu omaan sänkyyn meidän sängyn viereen. Pinnasänky saatiin tutuilta.

Syöttötuoli

Meillä on Stokken tripp trapp. Oikein oiva peli kyllä. Ostin käytettynä Torista. Halusin nimenomaan tämän syöttötuolin kun käy sitten isompanakin Antonin omana tuolina.

Kylpyamme

Niinkuin olen aiemminkin maininnut, meillä rakastetaan kylpemistä! Muutenkin olen itse kokenut helpommaksi kylvettämisen kuin suihkussa pesemisen. Meillä on käytössä Ikean amme. Miinuksena siinä, että se on kooltaan kamalan pieni. Ollaan kuitenkin pärjätty sillä.


Turvakaukalo

Turvakaukalo/ turvaistuin on myös aika oleellinen juttu, jos aikoo autolla matkustaa. Hyvinkin tarpeellinen kapistus, mutta Antonin inhokki. Meillä ei olla koskaan viihdytty autossa. Senpä takia mitään maakuntamatkoja ei olla tehty. Ehkä sekin päivä vielä koittaa... Turvakaukalona Britaxin joku? Ollaan saatu tämä mun tuttavilta. Tällä hetkellä Kiddyn guardianfix pro 2 palkki-istuin, tämä ostettiin uutena. Ollut vasta melko vähällä käytöllä.

Sitteri

Mietin aika kauan laitanko sitteriä ollenkaan tähän listalle. Nimittäin Anton ei oikein viihtynyt sitterissä. Ei siis ollut meillä järin kovalla käytöllä. Mutta toisaalta sitteriin oli helppo laskea vauva, kun laittoi itselleen murkinaa tai kun Anton alkoi ruokailemaan kiinteitä. Olkoot siis tämäkin listalla. Hankin ton Emman sitterin kirpparilta.


Tietty näihin lisäyksenä voisi vielä sanoa hyppykiikun, mutta ilmankin kyllä pärjää vallan mainiosti. Tällä äipällä tuli moiset tarvikkeet mieleen. Toivottavasti muistin kaikki. Tässä oli nyt vaan tarvikkeet, vaatteista ja tekstiileistäkin vois vaikka kirjoitella. Ihanaa torstaita!

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!