keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Pikkuinen kultakala lammessa ui

Me ollaan harrastettu vauvauintia siitä lähtien, kun Anton on ollut 3 kuukautta. Suositusikähän vauvauinnin aloittamiselle on 3-6 kuukautta ja lapsen on kannateltava päätään sekä painettava vähintään 5 kg. Tiesin jo odotusaikana, että haluan aloittaa vauvauinnin heti sen ollessa mahdollista.  Vauvauinti on iloista yhdessäoloa. Se on myös terveellinen ja säännölliseen liikuntaan houkuttava harrastus. Toiminnan tavoitteena on, että lapsi nauttii vedessä olosta ja että hänestä tulee veden ystävä, mikä edesauttaa myöhempää uimataidon oppimista ja lisää vesiturvallisuutta. (Lainaus Kuohun nettisivuilta).



Uinti on aina lauantai-aamuisin ja on mukavaa, että yleensä päästään pulikoimaan koko perheen voimin. Käydään uimassa Kangasalan uimahallissa, Kuohussa. Anton on tykännyt ihan alusta asti altaassa olemisesta, ja nykyään jaksaa ihan virkeästi polskia ja pärskiä koko puolituntisen. Uintikerrat sisältävät erilaisia lauluja, leikkejä ja sukellutuksia.



Vauvauintihan on tosi suosittu harrastus, ja yleensä ryhmät aina täyttyvätkin nopeasti, joten saa olla haukkana ilmoittautumassa, jotta pääsee mukaan. Harrastetaan uinnin lisäksi myös muskaria. On se mukava, että on joitakin säännöllisiä harrastuksia missä pääsee näkemään suht samanikäisiä lapsia vanhempineen.


Jenna

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!